Młoda kapusta z botwinkową nutą na kolorowo

0 (0 ocen)

Pierwszy raz użyłam botwinki na surowo i muszę przyznać, że przypadła mi w takiej formie do gustu. A do tego nadaje dodatkowego koloru surówce.

Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
    8 większych liści botwiny
    1 garść szpinaku
    1 cebula
    6 rzodkiewek
    1/2 żółtej papryki
    1/2 czerwonej papryki
    1 marchewka
    sól
    pieprz
    olej rzepakowy
    ocet
    cukier

Młoda kapusta z botwinkową nutą na kolorowo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować i wrzucić do miski. Umyte warzywa pokroić : botwinę i obie papryki w paseczki. Cebule pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach a rzodkiewki w plasterki. Wszystkie składniki wrzucić do kapusty, dodać przyprawy do smaku i wymieszać surówkę. Podawać po kilkunastu minutach gdy smaki się przegryzą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy