Młoda kapusta z boczkiem

0 (0 ocen)

Aromatyczna młoda kapusta z mnóstwem kopru , smażonym boczkiem i cebulą które nadają całemu daniu niepowtarzalnego smaku.

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    0,5kg boczku wędzonego
    2 cebule
    1 pęczek kopru
    2 liście laurowe
    sól , pieprz

Młoda kapusta z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek oraz cebulę kroimy w małą kostkę.
    Do garnka wrzucamy boczek a gdy wytopi tłuszcz dokładamy cebule , smażymy na rumiano.

  • 2. Kapustę siekamy niezbyt drobno , dodajemy wraz z liśćmi laurowymi do boczku , zalewamy 1 szklanką wody.
    Dusimy 20-25 min , doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Koperek myjemy , osuszamy na ręczniku papierowym , siekamy drobno , dodajemy do kapusty , mieszamy.
    Kapustę podajemy np. z gotowanymi ziemniakami lub pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy