Młoda kapusta z boczkiem

0 (0 ocen)

Tak przyrządzoną młodą kapustę nauczyła mnie robić moja mama, jest przepyszna.

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    20 dag boczku
    2 pomidory
    1 łyżeczka masła
    sól
    świeżo zmielony pieprz

Młoda kapusta z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie młodej kapusty 1. Kapustę oczyść, poszatkuj. W garnku rozpuść masło dodaj kapustę, chwilkę smaż ok 4 min. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę dodaj do kapusty, wymieszaj, dolej 1/3 szklankę wody. Duś pod przykryciem. Boczek pokrój w kostkę, usmaż na patelni. Podsmażony boczek dodaj do kapusty, wymieszaj, dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  • Gotowa kapusta. Smacznego! 2. Gotuj pod przykryciem aż kapusta będzie miękka, od czasu do czasu mieszając. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy