Młoda kapusta wg Marii

  • wyświetlono: 355 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

słodko - kwaśna, dobra jako dodatek do obiadu

Kasia S
  • 8 porcje
  • 30min

Składniki

1 główka młodej kapusty
200 gram koncentratu pomidorowego
3 cebule
4 łyżeczki cukru
4 łyżki octu
3 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
sól do smaku
olej do smażenia
woda

Sposób przygotowania przepisu:

Młoda kapusta wg Marii

  • 1. Z kapusty zdjąć wierzchnie liście. Przekroić na 4 części. Wyciąć głąb. Kapustę poszatkować i przełożyć do garnka. Zalać wodą do 3/4 powierzchni kapusty. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i sól. Kapustę ugotować do miękkości. Odcedzić. Cebule obrać, pokroić w piórka i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do kapusty. Dodać koncentrat pomidorowy, cukier oraz ocet. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Podawać na gorąco.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kapustaobiadmłoda kapusta

Komentarze

Podobne przepisy

Młoda kapusta z koperkiem

Dodane przez: Gosia Skrzypczak

Młoda kapusta z koperkiem

Pyszne, tanie i szybkie danie,...

Kapusta

Dodane przez: MagdalenaS

Tradycyjna młoda kapusta zasmażana

To jeden z pyszniejszych dodatków...

Młoda kapusta

Dodane przez: Bellapi

Młoda kapusta zasmażana

Bardzo smaczna i aromatyczna.

kapusta

Dodane przez: paolineczka

Młoda kapusta zasmażana

Czas świeżych i młodych warzyw...

Młoda kapusta z pomidorami

Dodane przez: Gregorhspeed

Młoda kapusta z pomidorami

Sezon na młoda kapustę zbliża się...

Panierowana młoda kapusta

Dodane przez: _rybka20_

Panierowana młoda kapusta

Świetny dodatek do drugiego dania.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE