PrzyslijPrzepis.plhttps://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Młoda kapusta wg Mariihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/44/eff48a86769685a8268e94affa76c020f3e2b2ec.jpeg60164000https://www.przyslijprzepis.pl/przepis/mloda-kapusta-wg-marii
1 główka młodej kapusty
200 gram koncentratu pomidorowego
3 cebule
4 łyżeczki cukru
4 łyżki octu
3 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
sól do smaku
olej do smażenia
woda
Sposób przygotowania przepisu:
Młoda kapusta wg Marii
1.
Z kapusty zdjąć wierzchnie liście. Przekroić na 4 części. Wyciąć głąb. Kapustę poszatkować i przełożyć do garnka. Zalać wodą do 3/4 powierzchni kapusty. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i sól. Kapustę ugotować do miękkości. Odcedzić. Cebule obrać, pokroić w piórka i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do kapusty. Dodać koncentrat pomidorowy, cukier oraz ocet. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Podawać na gorąco.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze