Młoda kapusta wg Marii

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób

słodko - kwaśna, dobra jako dodatek do obiadu

  • 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    200 gram koncentratu pomidorowego
    3 cebule
    4 łyżeczki cukru
    4 łyżki octu
    3 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    sól do smaku
    olej do smażenia
    woda

Młoda kapusta wg marii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z kapusty zdjąć wierzchnie liście. Przekroić na 4 części. Wyciąć głąb. Kapustę poszatkować i przełożyć do garnka. Zalać wodą do 3/4 powierzchni kapusty. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i sól. Kapustę ugotować do miękkości. Odcedzić. Cebule obrać, pokroić w piórka i usmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do kapusty. Dodać koncentrat pomidorowy, cukier oraz ocet. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Podawać na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy