Młoda kapusta po węgiersku

5 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 50 min
  • Dla 10 osób

Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonała na obiad dla całej rodziny.

  • 50 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty,
    1 cebula,
    1,5 szklanki wody,
    25 dag kiełbasy cienkiej,
    1 papryka czerwona,
    1 cukinia,
    2 pomidory,
    2 liście laurowe,
    3 ziarna ziela angielskiego,
    1 łyżeczka kminku,
    1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej,
    1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej,
    3 łyżki masła,
    sól,
    pieprz,
    oliwa,
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę. Kapustę z cebulą podsmażamy na maśle. Wlewamy wodę. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, kminek, paprykę mieloną i przyprawę uniwersalną. Gotujemy 15 minut.
  • 2. Kiełbasę kroimy w plasterki. Podsmażamy na oliwie. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Cukinię kroimy w półplasterki. Pomidory kroimy w ósemki. Przygotowane warzywa oraz kiełbasę dodajemy do kapusty. Mieszamy i gotujemy 20 minut. Kapustę doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kapusta po węgiersku

To może cię zainteresować