MŁODA KAPUSTA OBIADOWA

0 (0 ocen)

  • 60 min

PYSZNA, LEKKA IDEALNA DO ZIEMNIACZKÓW I MIĘSA.

  • 60 min

Składniki:

  • główka młodej kapusty
    dwie łyżki pokrojonej w kosteczkę słoniny
    dwie łyżki mąki
    łyżka cukru
    łyżka octu
    dwie łyżki koperku
    sól/pieprz

Młoda kapusta obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, zalać wodą tak, aby była zakryta i gotować na małym ogniu ok 20 minut. Po tym czasie odlać 3/4 wody i dalej gotować.
  • 2. Słoninę podsmażyć w rondelku i dodać do kapusty. Doprawić octem, cukrem, solą i pieprzem według uznania. Dodać posiekany koperek. Całość zaprawić mąką i gotować cały czas mieszając jeszcze ok 5 minut.

Porady

Kapusta idealna zarówno na ciepło jak i zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy