Młoda kapusta na masełku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lekkie i smaczne danie ,doskonałe jako dodatek do mięsa

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    1 pęczek koperku
    1 pełna łyżka masła
    3-4 szalotki
    ocet jabłkowy
    cukier
    sól
    pieprz

Młoda kapusta na masełku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. kapustę obrać z wierzchnich lisci i umyć. Poszatkować nożem lub na szatkownicy.
    Na maśle przesmażyć obrane i pokrojoną w kostkę szalotkę.
    Do garnka włożyć kapustę i szalotki, podlać wodą , osolić i dusić do miękkości.
    Na końcu dodać drobno posiekany koperek, doprawić solą, cukrem i pieprzem oraz lekko zakwasić octem jabłkowym.
    Powinna być słodko-kwaśna.

Porady

Kapustę można przyrządzić na oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2014

Komentarze

Podobne przepisy