Młoda kapusta duszona z pomidorem i cebulą.

0 (0 ocen)

  • 60 min

Tak przygotowana młoda kapusta będzie wspaniałym dodatkiem do drugiego dania np. do ziemniaczków. Podczas jej przygotowania po całym domu roznosi się pyszny zapach i nie można się doczekać kiedy będzie gotowa.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    2 średnie cebule
    1 duży pomidor
    2 płaskie łyżki masła
    2 łyżeczki przyprawy do kapusty
    koperek świeży według uznania
    sól do smaku
    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Młoda kapusta duszona z pomidorem i cebulą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy w kostkę.
    Pomidora myjemy, osuszamy, następnie sparzamy wrzątkiem i obieramy skórkę i kroimy na małe kawałki.
    Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, a następnie kapustę drobno kroimy.
    Koperek płuczemy, osuszamy i drobno siekamy.
  • 2. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy cebulę i chwilę przesmażamy lekko rumieniąc, następnie dodajemy pokrojonego pomidora, przesmażamy razem z cebulką przez kilka minut cały czas mieszając. Następnie dodajemy kapustę, podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości i odparowania całego płynu.
  • 3. Gdy wszystkie składniki będą miękkie dodajemy koperek, przyprawę do kapusty, dusimy jeszcze kilka minut przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kapusta Koper Młoda kapusta Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować