Młoda kapusta duszona z kiełbaską i fasolą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moja rodzina uwielbia młodą kapustę, a ja żeby nie było ,, nudno '' wymyślam ciągle nowe wersje. Staram się też jak najczęściej przygotowywać ją w sezonie. Tym razem przygotowałam duszoną kapustę z kiełbasą i fasolą. Może być dodatkiem do młodych ziemniaków lub samodzielnym daniem.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    2 średnie cebule
    30 dag dobrej jakości kiełbasy
    1 puszka białej fasoli
    3 łyżeczki przyprawy do dań z kapusty
    sól i pieprz do smaku
    olej do smażenia
    koperek świeży według uznania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta duszona z kiełbaską i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
    Kapustę obieramy z wierzchnich liści, następnie drobno kroimy.
  • 2. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i przesmażamy lekko rumieniąc. Następnie dodajemy kapustę podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości i odparowania całego płynu.
  • 3. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju, następnie dodajemy do kapusty.
    Fasolkę dokładnie odsączmy z zalewy i dodajemy do kapusty.
    Koperek płuczemy i drobno kroimy, następnie dodajemy do kapusty.
  • 4. Przyprawę dodajemy do kapusty i chwilę dusimy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Fasola Kapusta Młoda kapusta Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować