Młoda kapusta

5 (141 ocen)

  • 50 min

Wiosną młoda kapusta to jeden z koniecznych dodatków obiadowych, ale również jako samodzielne danie.

  • 50 min

Składniki:

  • główka młodej kapusty,
    mała cebula
    pęczek koperku,
    ok 2 szklanek wywaru warzywnego,
    2-3 liście laurowe,
    kilka ziaren ziela angielskiego,
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Młoda kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrywamy z pierwszych liści i wykrawamy głąbek.
    Szatkujemy wraz z cebulą.
  • 2. Do wywaru warzywnego dodajemy kapustę, ziele oraz liście laurowe. /wywar musi zakrywać kapustę/

    Dusimy do miękkości - co jakiś czas mieszając.

    Na koniec doprawiamy solą, pieprzem do smaku i dodajemy posiekany koperek
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować