Młoda kapusta

4.49 (149 ocen)

Bardzo lubię młodą kapustkę z zieleninką

Składniki:

  • kapusta biała -1 główka
    kości wieprzowe -200 g
    listek laurowy -1 szt
    koncentrat pomidorowy -1,5 łyżki
    sól i pieprz
    kiełbasa cienka -1 pętko
    ziele angielskie -2 ziarna
    koper -0,5 pęczka
    szczypiorek -0,5 pęczka
    wegeta.
    cebula -1 szt
    tłuszcz
Wystaw ocenę:

4.49 (149 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Młoda kapusta 1. Kapustę cienko poszatkować, zalać wodą,zagotować.
  • 2. Następnie odcedzić kapustę z goryczki, zalać wrzącą wodą, osolić, i dalej gotować. Kości umyć,dodać do kapusty. Następnie dodać ziele angielskie,listek laurowy, gotować do miękkości
  • 3. Cebulę obrać, pokroić w kostkę,przesmażyć na tłuszczu. Kiełbasę pokroić w pół plastry, dodać do cebuli, przesmażyć, dodać do kapusty razem z koncentratem pomidorowym,chwilę jeszcze podgotować.
  • Młoda kapusta 4. Wyjąć z wywaru kości, a kapustę doprawić do smaku wegetą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować