Mleko migdałowe

0 (0 ocen)

  • 8 godz.

domowe mleko roślinne

  • 8 godz.

Składniki:

  • 1 szklanka migdałów
    3 szklanki wody ŹRÓDLANEJ
    woda do namaczania

Mleko migdałowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały zalewamy wodą z kranu i wkładamy min. 8 godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc.
  • 2. Migdały odcedzamy, wkładamy do misy blendera i zalewamy trzema szklankami wody źródlanej. Miksujemy kilka minut na wysokich obrotach
  • 3. Na dzbanku kładziemy sitko, a na sitku gazę lub czystą ścierkę. Przelewamy mleko, a następnie zawijamy dokładnie gazę i wyciskamy bardzo dokładnie. Po tej czynności powinna nam zostać w miarę sucha pulpa migdałowa. Gotowe! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy