Mleko kokosowo-karmelowe

5 (165 ocen)

  • 15 min

Znudziło się Wam pić kakao, czy kawę zbożową ? Jak tak to proponuję aromatyczne, pyszne mleczko.

  • 15 min

Składniki:

  • 500-600 ml mleka
    20 g brązowego cukru
    20 g wiórków kokosowych
    aromat migdałowy
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Desery Napoje

Mleko kokosowo-karmelowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W niewielkim saganku na małym ogniu, prażymy cukier brązowy z wiórkami kokosowymi. Często mieszamy do powstania chrupiącej kruszonki, trwa to ok. 10 minut. Następnie wlewamy mleko z kilkoma kroplami aromatu i doprowadzamy do wrzenia. Gorące mleko przelewamy przez sitko i gotowe.
    Pozostałą masę możemy wykorzystać do ciast, ciasteczek i placków.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować