REKLAMA

Mleko kokosowe

wyświetlono: 383 | dodany do książki kucharskiej: 6 | polecenia: 0

O wiele tańszy i zdrowszy zamiennik sklepowego gotowego produktu

opublikowany: 07.10.2015
Udostępnij Pinterest
  • 60 min

Składniki:

  • 200g wiórków kokosowych
    1 litr wody przegotowanej lub mineralnej
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Wieczorem zalewamy wiórki wodą. Na kolejny dzień je podgrzewamy aby były gorące ( nie powinny się gotować). Następnie miksujemy przez kilka minut przy użyciu blendera. Mleko przelewamy przez gazę umieszczoną na sicie i mocno wyciskamy. Przelewamy do butelki lub słoika. Ostudzone wkładamy do lodówki.

Porady

Przed użyciem wstrząsamy, ponieważ może się rozwarstwić i jest to normalne zjawisko. Przechowujemy ok 3 dni.

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Angelika gotuje IMG-20140326-WA0017

Mleko kokosowe

Dużo tańsze i smaczniejsze niż z puszki.

kategoria: Napoje opublikowany: 09.02.2019 | wyświetlono: 219 Książki kucharskie: 3 | Polecenia: 0
Dodane przez: karolinajedynak24 karolinajedynak24

Mleko kokosowe

Mleka roślinne są bardzo zdrowe polecam szczególnie mleko kokosowe, które można zrobić samemu w domu

kategoria: Desery Napoje opublikowany: 11.07.2016 | wyświetlono: 278 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: i love food i love food

Mleko kokosowe

Łatwe w przygotowaniu mleko roślinne, które z powodzeniem zastąpi nam krowie mleko.

kategoria: Desery Napoje opublikowany: 12.03.2016 | wyświetlono: 218 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE