1.
Mleko gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym oraz margaryną do momentu roztopienia, dodajemy cynamon i utarte na dużych oczkach tarki jabłka. Do gotujących składników wsypujemy kaszę i gotujemy cały czas mieszając do momentu zgęstnienia, mieszamy z rodzynkami. Masę wylewamy na ułożone w blaszce (kwadratowej o boku ok. 24 cm) herbatniki, na wierzchu również układamy warstwę herbatników. Przykładamy deseczką na ok. 10 min, po wystygnięciu polewamy gotową polewą czekoladową lub zrobioną samodzielnie po rozpuszczeniu w rondelku na małym ogniu 2 łyżek masła roślinnego, 2 łyżek kakao, 2-3 łyżek cukru, 4 małych śmietanek do kawy. Ozdabiamy perełkami cukierniczymi. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze