Mleczno - rózane lody - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubijamy mocno schłodzone mleko skondensowane na dość sztywną piankę z odrobiną cukru. Ja dodałam 2 łyżki cukru różanego ( ale to jest naprawdę zbyteczne). Wstawiamy do zamrażalnika na godzinę.
Po tym czasie ponownie miksujemy i wstawiamy znów na godzinę do zamrażarki. I po godzinie powtarzamy czynność miksowania. Dodajemy też syrop różany łącznie z płatkami (robimy to do smaku)i miksujemy do połączenia się składników. I wkładamy znów do zamrażarki. Po ok 30 min czynność miksowania powtarzamy ostatni raz. Lody zostawiamy w zamrażarce najlepiej na całą noc.Lody po wyjęciu nie są zmrożone na kamień. Można bez problemu od razu nakładać je łyżką do lodów. Smakują naprawdę bosko.
Porady
Główny składnik lodów - mleko skondensowane niesłodzone jest super bazą pod jakiekolwiek smaki. Można zrobić kakaowe dodając- kakao, owocowe- zmiksowane owoce, karmelowe...
Komentarze