Mleczne krówki Kasi

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

NAJLEPSZE Krówki ciągutki :))

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 2 szklanki mleka 3,2 %
    2 szklanki cukru
    10 dag masła
    1 łyżka masła do wysmarowania formy

Mleczne krówki kasi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki wrzucamy do garneczka.
    Podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając ok 60 minut do odparowania płynu i do zgęstnienia masy. Przelewamy do foremki (ja użyłam keksówki silikonowej) wcześniej wysmarowanej masłem.
    Zostawiamy do ostygnięcia i jednocześnie zastygnięcia masy. Po zastygnięciu wyjmujemy z formy i kroimy na cukierki.

Porady

Podgrzewając składniki należy cały czas mieszać, ponieważ masa bardzo łatwo się przypala. Im dłużej poleżą tym bardziej skruszeją.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.49 (172 ocen)

Krówki

4.49 (172 ocen)

Krówki

Beata07 lepsze od sklepowych 1 godz. 30 min