Mleczne korpusy do babeczek

0 (0 ocen)

Pyszne kruche pachnące mlekiem korpusy do babeczek W połączeniu z kremem dodają wspaniałego delikatnego smaku babeczkom

Składniki:

  • - 2 szklanki mąki
    - 1 szklanka cukru pudru
    - 250 g masła
    - 1 szklanka mleka w proszku
    - 2 żółtka
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Mleczne korpusy do babeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia ,mlekiem w proszku Dodać zimne masło Wszystko razem posiekać nożem Dodać cukier puder i żółtka zagnieść gładkie ciasto
    - Ciasto zawinąć w woreczek wstawić do lodówki na 2 godziny
    - Wyjąć ciasto z lodówki zagnieść ponownie rozwałkować wycinać kółka wylepić posmarowane tłuszczem foremki piec 190 stopni ok 10 minut babeczki nadziewać dowolnym kremem

Komentarze

Podobne przepisy