Mleczna zupa dyniowa z zacierkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Doskonała zarówno na śniadanie jak i na kolację

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l mleka
    30 dag puree z dyni
    Na kluski:
    Szklanka mąki pszennej
    2 jajka
    Szczypta soli
    Cukier
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Mleczna zupa dyniowa z zacierkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko zagotowujemy z dynią. Z mąki, jajek i soli zagniatamy twarde ciasto. Palcami rozrywki małe kawałki ciasta, wsypujemy je na gotujące mleko. Gotujemy około 3 minut. Dosladzamy do smaku.

Porady

Do zupy możemy użyć gotowego, drobnego makaronu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować