Mleczna z dynią i makaronem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wiem że są smakosze zup mlecznych a są też tacy dla których zupa mleczna jest koszmarem z dzieciństwa. Ja uwielbiam każdą zupę mleczną tą zaś nauczył mnie mój mąż u niego zawsze jadało się właśnie taka na śniadanie lub kolację. Powiem tak nie byłam do niej przekonana a teraz tylko czekam kiedy dojrzeje dynia na polu lub ją przechowujemy w piwnicy, bo zupa tak mi posmakowała że mogę jeść ją dość często.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry mleka 3,2 procent,

    650 g obranej dyni,

    250 g makaronu.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupa z dyni Śniadanie

Mleczna z dynią i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mleczna 1. Do garnka na dno wlać odrobinę wody i zagotować, następnie wlać mleko. W międzyczasie przygotować dynię czyli obrać ją ze skóry i wydrążyć środek. Gdy mleko zacznie się gotować wsypać dynię i gotować tak długo aż dynia będzie mięciutka.
  • mleczna 2. Jak dynia jest już wystarczająco miękka wsypać dowolny makaron lub zrobić zacierki i gotować do miękkości makaronu.
  • mleczna 3. Zupę można jeść na słodko jak i lekko ją soląc zależy kto jak lubi, my wszyscy wolimy na słodko. Zupa jest pożywna i sycąca.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować