Mleczna kostka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, ostudzić.
Margarynę utrzeć na puch, połączyć z mlekiem płynnym i tym w proszku.
2.Masę krówkową rozgrzać w ciepłej wodzie , aby się lepiej smarowała.
3.Blaszkę wyłożyć folią aluminiową.
Herbatniki maczać w naparze kawy dosłownie tylko zanurzyć na moment i układać na blaszce prostokąt 4 ciastka na 5.
Posmarować połową masy krówkowej i przykryć warstwą ciastek maczanych w kawie.
4.Wyłożyć masę mleczną , wyrównać powierzchnię i powtórzyć czynność z herbatnikami, razem zużyjemy 80 ciastek.
5.Śmietankę ubić ze śmietanfiksem i łyżką cukru, wyłożyć na ciasto , schłodzić,
posypać przez sitko kakao.
Porady
Jeśli ciasto będą jadły dzieci lepiej użyć naparu z kawy zbożowej tzw. inki.
Komentarze