Mizeria z sałaty

4.5 (175 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mizeria to idealny dodatek do obiadu na lato.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l maślanki naturalnej
    główka sałaty
    pęczek rzodkiewek
    sól, pieprz, cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Mizeria Dodatki

Mizeria z sałaty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę należy bardzo dokładnie opłukać, a następnie porwać/pokroić na małe kawałki. Rzodkiewkę natomiast ścieramy na tarce o małych oczkach. Po czym jedno i drugie warzywo przekładamy do salaterki i zalewamy maślanką. Przyprawiamy solą, delikatnie pieprzem i cukrem do smaku, a następnie dokładnie mieszamy i pozostawiamy na chwilę do przegryzienia się smaków . Podajemy z młodymi ziemniaczkami i mięsem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować