Mizeria z sałaty

  • wyświetlono: 936 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Mizeria to idealny dodatek do obiadu na lato.

crocusBloom
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

1 l maślanki naturalnej
główka sałaty
pęczek rzodkiewek
sól, pieprz, cukier do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Mizeria z sałaty

  • 1. Sałatę należy bardzo dokładnie opłukać, a następnie porwać/pokroić na małe kawałki. Rzodkiewkę natomiast ścieramy na tarce o małych oczkach. Po czym jedno i drugie warzywo przekładamy do salaterki i zalewamy maślanką. Przyprawiamy solą, delikatnie pieprzem i cukrem do smaku, a następnie dokładnie mieszamy i pozostawiamy na chwilę do przegryzienia się smaków . Podajemy z młodymi ziemniaczkami i mięsem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sałatamizeria

Komentarze

Podobne przepisy

Sałata rzymska smażona z sosem bazyliowym

Dodane przez: mysza75

Sałata rzymska smażona z sosem bazyliowym

Sałata na ciepło czemu nie. Polecam...

Sałata zielona ze śmietaną

Dodane przez: anka1988

Sałata zielona ze śmietaną

Tak podaną sałatę uwielbiam do...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Mizeria ze śmietaną

Tak mizerie robiła moja babcia...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Sałata ze śmietaną

Wyrywając sałatę z grządki, przypomniało...

Musztardowa sałata lodowa na ciepło

Dodane przez: JustKuchcik

Musztardowa sałata lodowa na ciepło

Duszona sałata lodowa z dodatkiem...

Marchewka z groszkiem

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Marchewka z groszkiem do obiadu

Marchewka z groszkiem - klasyka...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.