Mizeria z rzodkiewek i ogórka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

W moim domu jeden z obowiązkowych wiosennych dodatków obiadowych.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pęczek rzodkiewek
    1 ogórek szklarniowy
    1/2 pęczka szczypiorku
    3-4 łyżki jogurtu greckiego
    sól i pieprz do smaku

Mizeria z rzodkiewek i ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki, ogórka obieramy i również kroimy w plasterki, oprószamy delikatnie solą, mieszamy i odstawiamy na 5 minut.

    Po tym czasie z warzyw odlewamy utworzoną wodę, dodajemy posiekany szczypiorek i jogurt grecki. Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Komentarze

Podobne przepisy