Mizeria z ogórków z koperkiem

5 (166 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na mizerię z ogórków z dodatkiem zielonego koperku i jogurtu naturalnego. Polecam do drugiego dania.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 średnich gruntowych ogórków
    4 gałązki koperku
    125 gram jogurtu naturalnego
    sól - do smaku
    pieprz - do smaku
Wystaw ocenę:

5 (166 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Mizeria z ogórków z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mizeria z ogórków z koperkiem 1. Ogórki myjemy i wycieramy ściereczką. Obieramy ze skórki i kroimy na bardzo cienkie plasterki lub ścieramy na tarce do miski. Posypujemy solą i mieszamy, odstawiamy.
    Zielony koperek myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na drobno. Pokrojone ogórki przekładamy na cedzak i odsączamy z płynu. Następnie przekładamy do miski i dodajemy koperek, jogurt i przyprawy.
    Mieszamy i przekładamy do salaterki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Koper Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować