Mizeria z ogórków na zimę

4.75 (198 ocen)

  • 60 min

Mizerię robię co roku w sezonie ogórkowym , wykorzystuję duże ogórki , które nie nadają się do kiszenia , w zimie super dodatek do obiadu

  • 60 min

Składniki:

  • 2 kg duzych ogórków
    2 duże cebule
    sól,cukier,pieprz
    ocet (ok 3 łyżek)
    koperek
Wystaw ocenę:

4.75 (198 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Mizeria z ogórków na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieramy , szatkujemy na szatkownicy , cebulę obieramy i również szatkujemy , dajemy do miski , solimy w/g uznania , dodajemy cukier ( ok. 3 łyżek) pieprz do smaku , ocet i koperek ( ok. pół pęczka ) , wszystko dokładnie wymieszać , pozostawić aby puściło sok , słoiki dokładnie wymyć , osuszyć , nakładać mizerię i zakręcić i pasteryzować ok 15 minut . Robiłam wczoraj i wyszła super !!Polecam!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować