Mizeria z kwaśną śmietaną

  • wyświetlono: 67 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Prosty przepis na smaczny dodatek do obiadu. Mizeria z kwaśną śmietaną z dodatkiem oliwy i cukru. Polecam.

  • 4 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

40 dag ogórków
4 łyżki kwaśnej śmietany 12%
1 łyżka oliwy
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki przyprawy do sałatek
duża szczypta soli do starych ogórków

Sposób przygotowania przepisu:

Mizeria z kwaśną śmietaną

  • Mizeria z kwaśną śmietaną1. Ogórki myjemy i obieramy ze skórki, ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Dodajemy sól i mieszamy, przekładamy na cedzak. Do miseczki wkładamy śmietanę, cukier, oliwę, sól, pieprz, przyprawę do sałatek i mieszamy.
    Z ogórków odciskamy płyn i wkładamy ponownie do miski, dodajemy przygotowany sos i mieszamy. Przed podaniem możemy schłodzić w lodówce.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe przysmakiOgórkiw kilka chwiloliwakwaśna śmietanacukiertania kuchniaszkoła babcimizeriadodatek do obiaduszybki przepisprosty przepisłatwy przepisdodatek do drugiego dania

Komentarze

Podobne przepisy

Domowa mizeria

Dodane przez: slodkokwasnakuchnia

Domowa mizeria

Polecam zrobić do obiadu.

Mizeria z białym chudym serem

Dodane przez: Gregorhspeed

Mizeria z białym chudym serem

Klasyczna mizeria w serowej wersji

Mizeria z sokiem z limonki

Dodane przez: Aneta_77

Mizeria z sokiem z limonki

Mizeria trochę inaczej bo z sokiem...

Mizeria z gruszką i orzechami

Dodane przez: JustKuchcik

Mizeria z gruszką i orzechami

Wariacja na temat mizerii. Sałatka...

Mizeria do obiadu

Dodane przez: Aga-nad

Mizeria do obiadu

Moja wersja mizerii. Wzbogaciłam...

obiad

Dodane przez: Aga72

Śledź z cebulką w śmietanie

Dziś obiad jakby postny ale to...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE