Mizeria z kwaśną śmietaną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty przepis na smaczny dodatek do obiadu. Mizeria z kwaśną śmietaną z dodatkiem oliwy i cukru. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag ogórków
    4 łyżki kwaśnej śmietany 12%
    1 łyżka oliwy
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/2 łyżeczki soli
    1/2 łyżeczki cukru
    1/2 łyżeczki przyprawy do sałatek
    duża szczypta soli do starych ogórków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Mizeria Dodatki

Mizeria z kwaśną śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mizeria z kwaśną śmietaną 1. Ogórki myjemy i obieramy ze skórki, ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Dodajemy sól i mieszamy, przekładamy na cedzak. Do miseczki wkładamy śmietanę, cukier, oliwę, sól, pieprz, przyprawę do sałatek i mieszamy.
    Z ogórków odciskamy płyn i wkładamy ponownie do miski, dodajemy przygotowany sos i mieszamy. Przed podaniem możemy schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Kwaśna śmietana Ogórek Oliwa z oliwek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować