Mizeria w słoikach z ogórków gruntowych i cebuli.

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Gotowa przystawka do drugiego dania z ogórków i cebuli w zalewie octowej.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kg ogórków gruntowych
    1 kg cebuli
    sól do smaku
    na zalewę:
    1 szklanka octu 10%
    1 szklanka oleju
    1 szklanka cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Mizeria w słoikach z ogórków gruntowych i cebuli. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • MIzeria w słoikach 1. Ogórki i cebulę obrać, pokroić na cienkie plasterki, posolić do smaku, wymieszać i odstawić na 24 godziny.
  • Mizeria w słoikach 2. Składniki zalewy wymieszać do rozpuszczenia cukru.
  • Mizeria w słoikach 3. Ogórki przełożyć do czystych i wyparzonych słoików.
  • Mizeria w słoikach 4. Zalać zalewą i zakręcić słoiki. Pasteryzować 10 minut.
  • Mizeria w słoikach 5. Po pasteryzacji słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.
  • Mizeria w słoikach 6. Mizerię w słoikach można przechowywać w spiżarni całą zimę
  • Mizeria w słoikach 7. i delektować się jej smakiem, kiedy tylko przyjdzie nam ochota.

Porady

Ta mizeria świetnie pasuje również do domowych hamburgerów i hot-dogów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować