MIZERIA W PASKI

5 (149 ocen)

Tradycyjna mizeria,ale ogórek pocięty w/g pomysłu Joanny.Jednak danie przyprawione w inny sposób.Bardzo smaczny dodatek do dań mięsnych.

Składniki:


  • 1 ogórek wężowy
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki jogurtu greckiego
    3 ząbki czosnku
    sól,pieprz czarny do smaku
Wystaw ocenę:

5 (149 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Mizeria w paski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórek umyć,obrać ze skórki.Za pomocą obieraczki do warzyw lub noża pociąć wzdłuż w cienkie paski.Przesypać solą i pieprzem.
  • 2. Czosnek drobniutko posiekać i dodać do ogórków.Wlać jogurt i delikatnie wymieszać.
  • 3. Z dwóch pasków ogórka zwinąć różyczkę.Wyłożyć na półmisku ozdobionym sałatą lub kapustą pekińską.
  • mizeria w paski 4. Niby prosty dodatek ale przygotowany w ten sposób będzie smaczną ozdobą dania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować