Mizeria na zimę z natką pietruszki

4.47 (175 ocen)

  • 20 min

Może nie wygląda bajecznie, ale za to jest pyszna i w zasięgu reki, gdy tylko za oknem śnieg.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 kg ogórków
    1 szklanka oleju
    1 szklanka octu
    2 łyżki cukru
    1 łyżka soli
    4 ząbki czosnku
    garść posiekanej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.47 (175 ocen)

Zobacz również:

Mizeria Przetwory

Mizeria na zimę z natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mizeria na zimę 1. Ogórki obrać i pokroić w talarki.
  • Mizeria z ogórków 2. Ocet,olej i cukier zagotować. Dodać wyciśnięty czosnek z solą i ogórki. Zagotować. Na koniec dodać siekaną natkę pietruszki. Gorące przekładać do słoiczków i odwracać do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować