MIZERIA NA ZIME

4.95 (191 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pierwszy raz spróbowałam tej mizerii w Nowy Rok. Od razu się w niej zakochałam. Smak ogórków w Styczniu to coś niesamowitego. POLECAM! :)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg duzych ogórków
    2 duże cebule
    sól,cukier,pieprz
    ocet (ok 3 łyżek)
    koperek
Wystaw ocenę:

4.95 (191 ocen)

Zobacz również:

Mizeria Przetwory

Mizeria na zime - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieramy, kroimy w plasterki lub trzemy na tarce, cebulę rozdrabniamy. Ja bardzo lubię w mizerii cebule pokrojoną w kostkę, ale mogą być również piórka. Do miski , dodajemy cukier 2 łyżki oraz soli i pieprzu wedle uznania. Na końcu dodajemy ocet i koperek , wszystko dokładnie wymieszamy i odstawiamy do momentu puszczenia soku.
  • 2. W wolnym czasie myjemy i suszymy słoiki. Po ok. 30 min nakładamy mizerię do słoików ,zakręcamy i pasteryzujemy ok 15 minut .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować