Mizeria małosolna z panierowanym jajkiem i karmelem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Na słodko - kwaśno. Sałatkę z powodzeniem można zaserwować na Wielkanocne śniadanie.

  • 50 min

Składniki:

  • Mizeria:
    450 g ogórków małosolnych
    1/2 pęczka szczypiorku

    Sos śmietanowy:
    200 g śmietany 12%
    1/2 - 1 łyżeczka soli
    1/2 łyżeczki pieprzu białego mielonego

    Jajka panierowane:
    2 jajka ugotowane na twardo
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

    Karmel:
    5 łyżeczek cukru
    1 łyżeczka octu
    1 łyżeczka wody
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Karmel

Mizeria małosolna z panierowanym jajkiem i karmelem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokroić w plasterki, szczypiorek posiekać. Wymieszać razem. Połączyć wszystkie składniki sosu. Zalać mizerię.
  • miz 2. Obrane jajka pokroić w plasterki, panierować w bułce tartej i smażyć na oleju. Wyłożyć na mizerię.
  • miz 3. Składniki karmelu gotować 5 min. Lekko ostudzić.
  • miz 4. Karmelem polać sałatkę.
  • miz 5. Piękna glazura :)
  • miz 6. .....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować