Mizeria dwuwarzywna

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pyszna mizeria do obiadu. Błyskawicznie zrobiona. Polecam.

  • 15 min

Składniki:

  • 800 gr ogórków gruntowych
    1 duża kalarepa
    1 mały pęczek koperku
    1 mały pęczek pietruszki
    1,5 łyżki oliwy z oliwek
    Ocet jabłkowy, sól, pieprz kolorowy do smaku

Mizeria dwuwarzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki i kalarepę obrać ze skórek i umyć. Ogórki poszatkować w plasterki, kalarepę potrzeć na tarce o dużych oczkach. Dobrze wymieszać. Koperek z pietruszką umyć, osuszyć i drobno posiekać. Dodać do warzyw i wymieszać. Dodać oliwę oraz ocet jabłkowy, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy