Mizeria do słoików - przetwory na zimę, przetwory_z_ fiskars

4.5 (144 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mizeria z ogórków - idealna jako dodatek do obiadów jesienią i zimą.

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kg ogórków
    1 kg cebuli
    1 szklanka octu 10%
    1 szklanka oleju
    1/2 szklanki cukru
    8 dkg soli
    4 dkg pieprzu
    10 dkg natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Mizeria do słoików - przetwory na zimę, przetwory_z_ fiskars - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki, cebulę obrać. Ogórki poszatkować na plasterki na dużej szatkownicy, cebulę poszatkować na małej. Natkę pietruszkę pociąć nie za drobno.
    Wszystkie składniki zmieszać w dużym garnku. Odstawić na godzinę aby się przegryzła. Po godzinie mizerię wkładamy do słoików 500 ml ( ok. 12 sztuk). Zakręcamy i parzymy około 20 min w dużym garze z wodą. Gotowe! Idealne jako dodatek do obiadów zimową porą.

Porady

Jeśli posiadasz robota kuchennego warto go użyć- usprawnia szatkowanie ogórków i cebuli co sprawia, że przygotowanie mizerii staje się czystą przyjemnością.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez gotowania Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować