Mix sałat z pomidorem, mozzarellą i olejem lnianym

5 (183 ocen)

Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu. Robię ja bardzo często, zazwyczaj na kolację. Ale może być tez fajnym pomysłem na lekki obiad. A dodatek oleju lnianego o lekko orzechowym smak,który jest nie tylko smaczny ale i bardzo zdrowy urozmaici każdą nawet najprostszą sałatkę.

Składniki:

  • ok. 20 dag sałaty ( u mnie mix z roszponką),
    mała cebulka,
    2 pomidory,
    kulka mozzarelli,
    2 łyżki słonecznika,
    2 łyżeczki pestek dyni,
    kilka orzechów,
    sól, pieprz, ostra papryka,
    olej lniany,
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Pesto

Mix sałat z pomidorem, mozzarellą i olejem lnianym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę dokładnie myjemy. Pomidory sparzamy i ściągamy skórkę, kroimy w ćwiartki.
    Cebulkę drobno kroimy i lekko solimy.
    Na talerzu układamy sałatę, cebulę, pomidora, mozzarellę pokrojona w kostkę, orzechy, posypujemy pestkami dyni, słonecznika i polewamy olejem lnianym. Przyprawiamy do smaku według uznania.
    Smacznego!

Porady

Do sałatki możemy dodać również grzanki, jajko na twardo.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella Olej Orzechy Pestki Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować