Mix sałat z pieczonym burakiem, awokado i nerkowcami

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min
  • Dla 2 osób

Uwielbiam sałatki i jem je kilka razy w tygodniu. Dzisiejsza moja propozycja to szybka i bardzo prosta w przygotowaniu sałatka z dodatkiem pieczonego buraka, awokado, orzechów nerkowca i pestek słonecznika. Czasem też dodaje kilka plasterków kiełbasy chorizo. Idealna na lekki obiad, kolację itp.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • Składniki: na 2-3 porcje
    • ok. 200 g sałaty z rukolą,
    • garść listków szpinaku,
    • 1-2 pieczone buraki (mogą być gotowane),
    • 1 awokado,
    • kilka orzechów nerkowca,
    • 1 łyżka pestek słonecznika,
    • 1 łyżka prażonego słonecznika z chili,
    • łyżeczka soku z cytryny (opcjonalnie),
    • kiełbasa chorizo (opcjonalnie),
    • 1-2 łyżki oleju z pestek dyni,
    • sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Mix sałat z pieczonym burakiem, awokado i nerkowcami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na talerzu układamy umyta i osuszona sałatę oraz pozostałe składniki. Całość polewamy olejem z pestek dyni i możemy skropić sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku według uznania. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Awokado Buraki Kiełbasa Orzechy Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować