Misz masz z cukinią i fasolką szparagową

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Danie coś ala leczo, tylko z dodatkiem fasolki szparagowej, polecam na kolację.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • ½ kg fasolki szparagowej
    • ½ kg kiełbasy np. podwawelskiej
    • Cukinia
    • 1 słoik papryki konserwowej
    • Koncentrat pomidorowy
    • Sól
    • Papryka ostra
    • 1 łyżka mąki pszennej

Misz masz z cukinią i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • fasolka 1. Obcinamy końcówki z fasolki i kroimy na mniejsze kawałki, następnie gotujemy w osolonej wodzie.
  • fasolka 2. Po ugotowaniu odlewamy i przekładamy do większego garnka.
  • papryka 3. Paprykę kroimy w cienkie paseczki. Przekładamy do garnka.
  • cukinia 4. Cukinie obieramy i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka.
  • kiełbasa 5. Kiełbasę natomiast kroimy w kostkę lub półplasterki, prużymy na rozgrzanym oleju, również przekładamy do garnka.
  • przyprawy 6. Zalewamy woda, doprawiamy paprykę , ewentualnie jak potrzeba solą i gotujemy 20 minut.
  • koncentrat pomidorowy 7. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy.
  • mąka 8. Mąkę rozrabiamy z odrobiną zimnej wody i hartujemy leczo, chwile gotujemy
  • leczo 9. Danie gotowe.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy