Misiowy deserek

5 (167 ocen)

Lekki jak puch deserek, z dodatkiem żelkowych misiów.:)

Składniki:

  • 2 galaretki ( różne smaki i kolory )
    - 150g żelek miśków
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Misiowy deserek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić, każdą osobno w 1,5szklanki gorącej wody. Mieszkać, poczekać aż lekko stężeje.
  • 2. Przygotować pucharki. Do każdego na dno położyć 2-3 żelki,
  • 3. Jedną porcję tężejącej galaretki ubić mikserem na piankę. Następnie rozlać ją do pucharków.Na piankę ułożyć parę żelek. Pucharki włożyć do lodówki na ok 15 min.
  • 4. Kolejną porcję galaretki ubijamy analogicznie na puch. Następnie rozlewamy do pucharków. Na wierzchu dekorujemy żelkami. Zostawiamy na ok 3 godziny w lodówce, lub na całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować