Miruna z warzywami na szybko

  • wyświetlono: 1270 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Bardzo szybki i smaczny obiad.

lenab

Składniki

2 płaty miruny patagońskiej
1/2 cytryny
sól,pieprz
przyprawa do ryby
masło do smażenia
warzywa na patelnie (mrożonka)

Sposób przygotowania przepisu:

Miruna z warzywami na szybko

  • 1. Rozmrożoną rybę kroimy w kawałki skrapiamy sokiem z cytryny odstawiamy na 15-25 minut.

    Na głębszej patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła dodajemy warzywa na chwilę dusimy pod przykryciem na małym ogniu, potem odkrywamy, przyprawiamy solą pieprzem, wegetą i ulubionymi ziołami przez chwile podsmażamy.Warzywa muszą być al dente.

    Odsączamy rybę posypujemy przyprawami z obu stron i smażymy na rozgrzanym maśle lub oleju po 3 minuty z każdej strony.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiata

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlet na szybko bez panierki

Dodane przez: luna19

Kotlet na szybko bez panierki

Z tego wzglądu ze dzień był dzisiaj...

Miruna z piekarnika

Dodane przez: ewaeu

Miruna z piekarnika

Ryby są nie tylko smaczne, ale...

MIRUNA NA PIERZYNCE Z PORA I MARCHEWKI

Dodane przez: soroka

MIRUNA NA PIERZYNCE Z PORA I MARCHEWKI

Pyszne delikatne danie w jednej...

obiad "na jutro na szybko"

Dodane przez: rena123

Obiad "na jutro na szybko"

Wieczorem musiałam przygotować...

Makaron

Dodane przez: Izka192

Na szybko z makaronem

Przepis ten wymyśliła moja mama....

image-080ybcq

Dodane przez: Ewelina Marcin

Grillowana miruna na puree marchewkowym z...

Pyszna ryba a w połączeniu z puree...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE