Miruna z warzywami na szybko

4.5 (148 ocen)

Bardzo szybki i smaczny obiad.

Składniki:

  • 2 płaty miruny patagońskiej
    1/2 cytryny
    sól,pieprz
    przyprawa do ryby
    masło do smażenia
    warzywa na patelnie (mrożonka)
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Miruna z warzywami na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożoną rybę kroimy w kawałki skrapiamy sokiem z cytryny odstawiamy na 15-25 minut.

    Na głębszej patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła dodajemy warzywa na chwilę dusimy pod przykryciem na małym ogniu, potem odkrywamy, przyprawiamy solą pieprzem, wegetą i ulubionymi ziołami przez chwile podsmażamy.Warzywa muszą być al dente.

    Odsączamy rybę posypujemy przyprawami z obu stron i smażymy na rozgrzanym maśle lub oleju po 3 minuty z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować