Miruna w sosie pomidorowym

4.51 (166 ocen)

Nie tylko w panierce ryba jest pyszna ....

Składniki:

  • -miruna filet 70 dkg
    -koncentrat pomidorowy 1 łyżka
    -ketchup 1 łyżka
    -czosnek 1 ząbek
    -cebula 1 sztuka
    -oliwa z oliwek 2 łyżki
    l-iście laurowe 1 sztuka
    -ziele angielskie 3 kulki
    -tymianek 1 łyżeczka
    -bulion warzywny 1/2 szklanki
    -pomidory suszone 3 sztuki
    DODATKOWO
    olej lub oliwa do smażenia
    -mąka 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.51 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Miruna w sosie pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obraną cebulę i czosnek drobno posiekać.
    W małym garnczku, rozgrzać oliwę, usmażyć cebulę z czosnkiem, dodać koncentrat, keczup.
    Dolać bulion, dodać ziele, liść laurowy, tymianek, doprawić solą i pieprzem.
    Dusić na małym ogniu aż sos zgęstnieje.
    Filety umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem.
    Obtoczyć w mące, opiec na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.
    Podawać z sosem,posypane zieleniną.
    SMACZNEGO!!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować