Miruna w panierce parmezanowej

0 (0 ocen)

  • 40 min

Na naszym stole coraz częściej gości ryba, tym razem miruna - białe mięso, pyszna. W parmezanowej panierce smakuje wyśmienicie.

  • 40 min

Składniki:

  • 500 g ryby miruna mrożonej (4 filety)
    2 łyżki startego parmezanu
    jajko
    4 łyżki mąki
    sól, pieprz
    makaron
    pesto z bazylii
    papryczka chilli
    łyzka masła i łyżka oliwy z oliwek



Miruna w panierce parmezanowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić, oprószyć solą, pieprzem, mąką, obtoczyć w jajku rozkłóconym z serem, znów w mące i układać na rozgrzanej patelni z tłuszczem: maśle z oliwą z oliwek.
    Smażyć z obu stron. Układać na makaronie, wymieszanym z pesto bazyliowym. Udekorować chilli.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy