Miruna w cieście piwno-serowym

0 (0 ocen)

Przeważnie robię rybę duszoną bądź pieczoną w piekarniku. Lecz tym razem zdecydowałam się usmażyć rybkę w cieście. Postawiłam na ciasto piwno-serowe. Wyszło na prawdę smacznie , ciasto jest niezwykle chrupiące.

Składniki:

  • 4 średnie filety z miruny

    2 jajka

    100 ml piwa

    6 plasterków sera żółtego

    sól pieprz do smaku

    mąką pszenna luksusowa typ 550

Miruna w cieście piwno-serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Filety z ryby przetnij na pół , posól i popieprz

    2. Wbij jajka do miski i dodaj piwo, zmiksuj całość aż jajka z piwem dobrze się spienią. Dodaj mąki – tyle by powstało ciasto o gęstości śmietany

    3. Ser pokrój w drobniutką kostkę. Dodaj do ciasta i wymieszaj

    4. Kawałki ryby obtaczaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor z oby dwóch stron

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy