Miruna pod ziołami

  • wyświetlono: 280 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne filety z miruny w ziołach.

39834903_250641015785839_8533144090575896576_n
  • 3 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

400 g fileta z miruny
pęczek pietruszki
pół pęczka koperku
cebulka dymka ze szczypiorkiem
sól i pieprz
50 g masła
2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania przepisu:

Miruna pod ziołami

  • miruna1. Fileciki doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku.
    2. Czosnek siekamy i nacieramy nim filety.
    3. Częścią masła nacieramy naczynie żaroodporne, resztę masła wkładamy do lodówki. Rybne fileciki rozkładamy w naczyniu.
    4. Zioła i cebulkę siekamy i rozkładamy na naszych filecikach. Wkładamy do lodówki na około 1h.
    5. Po tym czasie wyciągamy danie z lodówki i ścieramy resztę masła na duzych oczkach na nasze rybki.
    6. Pieczemy w piekarniku przez 30min w temperaturze 180*c.
    Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rybakoperekpietruszkaziołafiletymirunafitziemniaczki

Komentarze

Podobne przepisy

Miruna z piekarnika

Dodane przez: rzelkazag

Miruna z piekarnika

Postanowiłam zmienić swój rytuał...

miruna z dipem paprykowym

Dodane przez: majka190382

MIRUNA Z DIPEM PAPRYKOWYM

Na piątkowe i nie tylko danie obiadowe...

Miruna zapiekana podana z ziemniakami.

Dodane przez: LIDECZKA

Miruna zapiekana

Rybkę w takim wydaniu polubią nawet...

ryba

Dodane przez: marysiaz

Miruna w porach

Ryba jest bardzo soczysta, nie...

Miruna po grecku

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Miruna po grecku

Ulubiona i znana wszystkim ryba...

Miruna z kombiwara

Dodane przez: rzelkazag

Miruna z kombiwaru

Miruną jest jedną z ryb, którą...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE