Mirabelkowa kremówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie wyłożyć na blachę, zagiąć lekko boki i wstawić do piekarnika w temp. 180*C na ok. 20 min. i piec do rumianego koloru. Po upieczeniu ciasto ostudzić.
Jogurt naturalny wymieszać z budyniami, mąką i cukrami. Wstawić na lekki ogień i zagotować do powstania gęstej i jednolitej masy cały czas mieszając. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić ok. 15 min.
Galaretkę przygotować według przepisu i odstawić do lekkiego stężenia,.
Mirabelki umyć, oczyścić z pestek.
Na ostudzone ciasto wyłożyć masę budyniową, następnie poukładać na niej mirabelki. Po lekkim stężeniu galaretki wyłożyć ją na wierzch ciasta. Schłodzić ciasto w lodówce ok. 3 godzin.
Komentarze