Miodowy murzynek z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo dobre ciasto.

  • 60 min

Składniki:

  • 25 dag margaryny
    2 łyżki miodu
    0,5 szklanki cukru
    5 łyżek wody
    4 jaja
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1,5 szklanki mąki
    2 łyżeczki kakao
    2 jabłka

Miodowy murzynek z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić z miodem, cukrem i wodą, następnie dodać kakao i zagotować. Wystudzić. Następnie dodać jajka i miksować.
    Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy.
  • 2. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone w plastry jabłka.
    Piec około 40 minut w temperaturze 160 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy