Miodowy indyk z warzywami i nutą curry

0 (0 ocen)

  • 30 min

Indyk z warzywami i nutą curry to połączenie popularnego na naszych stołach mięsa z intensywną, aromatyczną mieszanką przypraw curry. Wyczuwalna słodkość tego dania to zasługa naturalnego miodu.

  • 30 min

Składniki:

  • 450g fileta z indyka
    450g gotowej mieszanki warzyw
    200g brązowego ryżu
    3 łyżki akacjowego miodu
    3-4 łyżki curry
    1 łyżka tymianku
    oliwa
    sól
    pieprz

Miodowy indyk z warzywami i nutą curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-09p6nx1 1. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu.
    .
  • 2. Warzywa ugotować na parze.
  • image-1ar77gs 3. Filet pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, usmażyć na oliwie
    z dodatkiem curry i tymianku. Następnie dodać warzywa, wlać miód
    i całość dokładnie mieszać jeszcze około 2 minut na wolnym ogniu.
  • 4. Potrawkę z indyka podawać z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy