Miodownik z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę(Palmę z murzynkiem),mąkę cukier,jaja włożyć do miski.Mleko,miód i sodę wymieszać,dodać do reszty składników i zagnieść ciasto.Ciasto podzielić na trzy części.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i piec kolejno dwa placki .Na trzeci placek wyłożyć równomiernie przygotowaną z orzechów masę(Składniki margarynę palmę, cukier miód,orzechy uprażyć na patelni ,przestudzić wyłożyć na trzeci placek)Piec w 180st. C ok 10 min.
Krem budyniowy:2 szkl. mleka zagotować z margaryną palmą z murzynkiem i cukrem do pozostałego mleka wsypać proszek budyniowy i wymieszać,Wymieszny proszek wlać do gotującego mleka i mieszać żeby się budyń nie przypalił.CIEPŁĄ! Masą przełożyć placki tak żeby ostatni placek był z orzechami.Można udekorować zygzakami zrobionymi z roztopionej czekolady
Porady
Ciasto jak przeważnie każdy miodownik najlepiej zrobić dzień wcześniej
Komentarze