Miodownik z orzechami

0 (0 ocen)

Ulubione ciasto mojego męża

Składniki:

  • 1/2 kg. mąki pszennej
    20 dag. margaryny Palmy z Murzynkiem
    1 szkl.cukru
    2 jaja
    2 łyżki miodu
    1 łyżeczka sody
    2 łyżki mleka(ciepłe),
    Ponadto:
    20 dag.grubo posiekanych orzechów
    5 dag margaryny Palmy z Murzynkiem
    2 łyżki cukru
    2 łyżki miodu

    Krem budyniowy:
    3/4 litra mleka
    2 budynie śmietankowe lub waniliowe
    1 kostka margaryny Palmy z Murzynkiem
    5 łyżek cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Miodownik z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem budyniowy 1. Margarynę(Palmę z murzynkiem),mąkę cukier,jaja włożyć do miski.Mleko,miód i sodę wymieszać,dodać do reszty składników i zagnieść ciasto.Ciasto podzielić na trzy części.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i piec kolejno dwa placki .Na trzeci placek wyłożyć równomiernie przygotowaną z orzechów masę(Składniki margarynę palmę, cukier miód,orzechy uprażyć na patelni ,przestudzić wyłożyć na trzeci placek)Piec w 180st. C ok 10 min.
    Krem budyniowy:2 szkl. mleka zagotować z margaryną palmą z murzynkiem i cukrem do pozostałego mleka wsypać proszek budyniowy i wymieszać,Wymieszny proszek wlać do gotującego mleka i mieszać żeby się budyń nie przypalił.CIEPŁĄ! Masą przełożyć placki tak żeby ostatni placek był z orzechami.Można udekorować zygzakami zrobionymi z roztopionej czekolady

Porady

Ciasto jak przeważnie każdy miodownik najlepiej zrobić dzień wcześniej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować