Miodownik z masa budynioniowo-kajmakową

4.5 (195 ocen)

  • 2 godz.

miodownik przekładany masą budyniowo- kajmakowa -przepyszny- -na kazdą okazje!polecam:)

  • 2 godz.

Składniki:

  • Ciasta:
    około 500 g maki pszennej
    2 jajka
    200 g cukru
    4 łyzki miodu płynnego
    1 czubata łyzeczka sody
    250 g miękkiego masła
    Masa budyniowa:
    2 budynie toffi
    1 litrmleka
    około 300 g margaryny
    puszka masy kajmakowej
    oraz
    orzeszki do dekoracjj
    polewa czekoladowa -gotowa
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Miodownik Desery Kajmak

Miodownik z masa budynioniowo-kajmakową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciasto:
    Mąkę przesiewamy na stolnicę, łączymy z posiekanym za pomoca noża masłem. Dodajemy miód, cukier, jajka oraz sodę. Zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na cztery równe części. Kazda rozwałkujemy i pieczemy 15minut w temperaturze 180 stopni.

    2. Masa budyniowo -kajmakowa:
    Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniu.
    Ugotowane budynie odstawiamy do wystygnięcia.
    Margarynę ucieramy na puch, stopniowo dodajemy mase kajmakowa , a następnie wystudzony budyń.
    Masą budyniowo-kajmakowa przekładamy kolejno placki, na wierzchu rozprowadzamy cienka wartwa mase, odstawiamy do schłodzenia.Przed podaniem wierzch ciasta dekorujemy gotowa polewa z czekolady i gdzieniegdzie dekorujemy orzeszkami, smacznego.

Porady

ciasto jest smaczne gdy placki zmiękna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować