Dwa rodzaje kremów powodują istna eksplozje smaków. Chrupiąca orzechowa skorupka nadaje słodycz, natomiast powidła lekkiej kwaskowości. Raz zasmakujesz mojego miodownika i będziesz chcieć go zawsze na swoim stole. NIEBO W GĘBIE ! Pyszne ciasto, które króluje na moim świątecznym stole od wielu lat.
4.99 (168 ocen)
Porady
Jeśli nie lubisz orzechów lub masz na nie uczulenie, trzeci placek upiecz tak samo jak 2 poprzednie, a wierzch polej czekoladą lub masą kajmakową. Wymiary brytfanny: 24x36cm ilość porcji : ok 25 temperatura pieczenia:180*C Całkowity czas pieczenia : 30-39 min trzeba doliczyć czas 1 dnia aby placek odpoczął po upieczenia, a następnie 2-3 dni po przełożeniu kremem ( ogólny czas przygotowania ciasta to ok 3-5 dni )
Komentarze