Miodownik bzzy-bzzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki wsypać do miski i zagnieść na gładką mase .Ciasto podzielić na dwie części . Upiec dwa takie same placki w formie wyłożonej papierem do pieczenia w temp 180 st. C do zrumienienia .Po upieczeniu odczekać chwilę i zdjąć papier zostawić ciasto dołem do góry.
2.Masa:Mleko zagotować z olejkiem migdałowym, gdy zacznie wrzeć wsypywać manne i mieszać by nie doprowadzić do przypalenia (kasza musi być bardzo gęsta) zostawić do całkowitego wystudzenia (przykryć garnuszek ściereczką to nie powstanie kożuch) Do miski włożyć Palmę z Murzynkiem w temp. pokojowej i cukier miksować na puch.Do zmiksowanej margaryny dodawać po łyżce kaszy manny i miksować.
3.Kremem równo przełożyć placki zostawiając niewielką ilość na wierzch ciasta.Ciasto udekorować wzorkami wedle uznania.
4.Zalać tężejącą galaretką.Udekorować pszczółkami z masy cukrowej lub marcepanowej
Komentarze