Miodownik.

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 30 min

Pyszne ciasto,które powinno być na świątecznym stole.

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    50 dag mąki
    1 kostka margaryny Palma z murzynkiem
    2 jajka
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 łyżek miodu
    Masa:
    2 szklanki mleka
    1 kostka margaryny Palma z murzynkiem
    2 łyżki cukru
    2 budynie waniliowe
    1 puszka masy krówkowej(kajmaku)40 dag
    Dodatkowo:
    10 dag czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Miodownik Desery

Miodownik. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto. 1. Ciasto:
    Z podanych składników zagnieść ciasto.Podzielić na dwie części.
  • Rozwałkowane. 2. Rozwałkować i wyłożyć na blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 36 cm x 23 cm,nakłuć widelcem i piec około 20 minut t temperaturze 170 stopni.
  • Upieczone. 3. Upieczone placki przestudzić.
  • 4. Masa:
    Połowę mleka zagotować z cukrem,w drugiej połowie rozpuścić budynie.Do gotującego się mleka wlać rozpuszczone budynie.Gotować do zgęstnienia i przestudzić.
  • 5. Margarynę utrzeć na puszystą masę,do utartej dodawać stopniowo przestudzony budyń.Na koniec dodać kajmak i dokładnie utrzeć.
  • Przekładanie. 6. Przestudzone placki miodowe przełożyć masą.
  • Gotowe ciasto. 7. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej.Udekorować nią ciasto.

Porady

Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować